Annons

Familjen Guccis saga får en fortsättning

Bara några månader efter premiären av Ridley Scotts "House of Gucci" – biofilmen som kan ge Lady Gaga hennes andra Oscarsnominering – är både en tv-serie och en dokumentär om den mytomspunna modefamiljen på gång, skriver .
Tv • Publicerad 7 februari 2022
Al Pacino som Aldo Gucci i Ridley Scotts film "House of Gucci". Arkivbild.
Al Pacino som Aldo Gucci i Ridley Scotts film "House of Gucci". Arkivbild.Foto: MGM/AP

Det är Sky Studios som ligger i startgroparna med de två produktionerna, som enligt producenten Nils Hartmann "kommer att berätta historien om en fantastisk familj och ett fantastiskt varumärke".

De båda projekten är sanktionerade av flera medlemmar av Gucci-familjen, inklusive Alessandro Gucci, Guccio Gucci Jr och Giorgio Gucci. Den sistnämnde är en ung italiensk producent som kommer att fungera som exekutiv producent för den fortfarande namnlösa dokumentärserien.

Annons

Familjen Gucci har riktat skarp kritik mot Scotts film "House of Gucci" och det sätt på vilket familjemedlemmarna porträtteras. I ett svavelosande uttalande i samband med filmens premiär i november sade familjen att ingen konsulterat dem inför inspelningarna och att "filmen är en förolämpning mot företagets historia på vilket modemärket Gucci vilar".

De vände sig framför allt mot att Aldo Gucci, som i filmen spelas av Al Pacino, och andra i familjen framställs som "ignoranta och okänsliga skurkar".

Särskilt upprörande är sättet Patrizia Reggiani (Lady Gaga) framställs på. Reggiani dömdes för inblandning i mordet på sin make Maurizio Gucci. Familjen ansåg att Reggiani i filmen framställs som ett offer för en manschauvinistisk företagskultur.

"Det kunde inte vara längre från sanningen. Gucci har alltid varit ett inkluderande företag", hette det i uttalandet.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons