Annons

"Familjen Addams"-skådespelare död

Tv • Publicerad 17 april 2021

Skådespelaren Felix Silla är död. Han gick bort i cancer, 84 år gammal, i Las Vegas. Det rapporterar Deadline.

Silla är mest känd som kusin Itt från komediserien "Familjen Addams" från 1964–1966. Rollfiguren är täckt av hår, bär solglasögon och en hatt och mumlar på ett sätt som bara familjen Addams förstår. Rollen var en av flera där Felix Silla arbetade som skådespelare utan att visa sitt ansikte: han spelade även roboten Twiki i "Buck Rogers" och Ewok i "Star wars VI – Jedins återkomst".

Annons

Felix Silla föddes i Italien och flyttade till USA för att arbeta som cirkusartist. När han kom till Hollywood 1962 började han som stuntman, och kom senare att utföra stunts i bland andra "E.T. the Extra-Terrestrial" från 1982 och "Batman – återkomsten" från 1992.

Felix Silla har även medverkat i filmer som "Indiana Jones och de fördömdas tempel" från 1984 och "Apornas planet" från 1968.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons