GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Existentiell indie med Porridge Radio

Skivrecension • Publicerad 18 maj 2022
Detta är en recension i Borås Tidning. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Genre: Indie/rock

Porridge Radio

Album: Waterslide, diving board, ladder to the sky

Skivbolag: Secretly Canadian/Playground

Dana Margolin låter fortfarande som om hon försöker övertyga sig själv. Oklart om vad. Men så kan det vara att överhuvudtaget leva och existera.

Det är framför allt hennes sång, en udda blandning av angelägen och lakonisk, som lyfter Brightonkvartetten långt över ordinarie indieband med rötter i new wave och punk. Jämfört med hyllade genombrottet ”Every bad” 2020 är uppföljaren softare, med mer utrymme för det vackra, men också en hel del rivigt och vasst. Plus orgel. Bombastiskt på ett nedtonat vis (eller tvärtom).”Jealousy” har en lätt depressiv Depeche Mode-känsla. Samtidigt som kärleken till tidigare musikergenerationer märks har bandet en ovanligt tydlig egen röst.

Om en roman av Sally Rooney vore musik skulle det kunna låta så här.

Bella StenbergSkicka e-post
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.