Kultur

Ett steg bakåt för Jenny Hval

skivrecension Artikeln publicerades

Jenny Hval

Album: The practice of love

Bolag: Sacred Bones/Playground

Indiepop

Norska Jenny Hval föddes 1980 i Tvedestrand, södra Norge. ”The practice of love” är inspirerad av Valie Exports film med samma namn från 1985, och är ett klyschigt sätt att skriva kärleksbrev med musik. Hval var på senaste albumet ”Blood bitch” från 2016 mer konceptuell, och kunde likväl vara med på 1992 års ”Dracula” med Winona Ryder och Gary Oldman i huvudrollerna. Vampyrer och skräckfilmer var primära röda trådar, och var en gothares våta dröm.

Splitternya ”The practice of love” är snarare ett steg bakåt till dagboksmusik, och utforskar mer intim, mänsklig närkontakt. Skör kärlek och synthmelodier låter mycket väl som en bästsäljande kombination, men nja. Hur många gånger har vi inte hört det egentligen?

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.