GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ett debutalbum värt sin väntan

Skivrecension • Publicerad 16 juni 2022
Detta är en recension i Borås Tidning. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Genre: Alternative Indie

Sinead O’Brien

Album: Time bend and break the bower

Skivbolag: Chess Club Records

Sinead O’Brien kanske ses som ett obekant namn här i Sverige, men i Storbritannien har hon gjort ett avtryck med sina poetiska singlar. Hennes ep från 2020 väckte positiv uppmärksamhet då hennes sätt att pratsjunga setts som annorlunda. Här har irländskfödda artisten ett debutalbum som följer samma spår. Låtarna har en struktur på ett okonventionellt sätt. Ibland uttrycks texterna genom en dialog med varandra och O’Brien sjunger om hennes egna observationer, framtiden och det vardagliga. Plattan kan ses som minimalistiskt då det är hennes röst som är i centrum – och instrumenterna är snarare i periferin. Även om det ibland kan uppfattas som en enda stor röra med är albumet en upplevelse som var värt att vänta på.

Yasmine AbdullahiSkicka e-post
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.