Kultur

Erykah Badu utan riktig nerv

Way out West Artikeln publicerades
Erykah Badu  på Flamingoscenen under Way out West i Göteborg.
Foto: Thomas Johansson / TT
Erykah Badu på Flamingoscenen under Way out West i Göteborg.

Erykah Badu

Scen: Flamingo

Tid: Drygt 60 minuter

Bäst: Helheten – musiken och alla visuals.

Sämst: Förseningen, och bristande fokus

Erykah Badu var ett av dragplåstren under den första upplagan av Way out West år 2007. När hon nu är tillbaka så är det utan ny fullängdare i ryggen, men hennes aktualitet står uppenbarligen inte och faller med det.

Faller gör däremot regnet, och publiken får vänta i nästan 40 minuter innan stjärnan äntrar scenen. Hon muntrar upp med bland andra den fortsatt utmärkta On & on, Window seat, och Outkast-covern Liberation. Rutinerat, färgstarkt och självsäkert. Men en bit in i repertoaren börjar de rytmiska inslagen, körerna och samplingarna spreta iväg och göra det svårt att lokalisera någon riktig nerv.

Sedan, efter en improviserad regndans (som fungerar utmärkt) och mitt under avslutningen bryts plötsligt ljudet. Arrangörerna är uppenbart missnöjda, men publiken jublar ändå.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.