GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

En unik klang med Klang

Publicerad 6 maj 2021
Detta är en recension i Borås Tidning. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Pop

Sarah Klang

Album: Virgo

Skivbolag: Pangur Records

Sarah Klang är självutnämnd “saddest girl in Sweden”. Nåja, jag kan nog komma på ett par kandidater till. Det hon definitivt har är en unik klang i rösten. Den är både ren som silke, lite country-raspig och fylld av med ett snyggt Stevie Nicks-vibrato. Att döpa tredje albumet efter sitt stjärntecken (Jungfrun) kan skvallra om en inre resa, snarare än att projicera allt på någon som lämnat henne. Astrologi har å andra sidan nästan blivit en måttstock på huruvida man kan vara tillsammans med någon eller inte. Någonstans finns en önskan om att Klang ska vara lika hjärtskärande som exempelvis Feist eller Phoebe Bridgers, men som en slags svensk vuxen-emo så fungerar göteborgskans bitterljuva anslag fint.

Fredrik SöderlundSkicka e-post
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.