GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Elin Thornberg: ”Jag saknar redan Benjamin Ingrosso”

Jag tror att vi kan vara överens om att årets ”Så mycket bättre” haft en självklar mittpunkt i Benjamin Ingrosso.
Elin ThornbergSkicka e-post
Så mycket bättre – avsnitt 4 • Publicerad 21 november 2020
Elin Thornberg
Detta är en personligt skriven text i Borås Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Benjamin Ingrosso lämnar årets ”Så mycket bättre” med flaggan i topp.
Benjamin Ingrosso lämnar årets ”Så mycket bättre” med flaggan i topp.
Foto: Pressbild TV4

Är det något som ”Så mycket bättre” har gjort i år, så är det att lyfta Benjamin Ingrosso som både artist och person. Jag har fått en helt annan bild av den sociala ynglingen, som verkar ha en obeskrivlig fallenhet för att sprida glädje. I säsongen har vi fått se hur han med lätthet fått igång gubbduon Plura/Körberg som annars mest muttrar över krämpor. Han glider in i vit kostym, totalt oberörd, glatt och möjligen något naivt skrattandes över gubbarnas kommentarer som precis lika lätt skulle kunna tolkas ha en helt annan betydelse än ren uppriktighet. Fast det verkar inte så, både Plura och Tommy Körberg lyser upp och öppnar sig i Ingrossos närvaro.

”I en oändligt vacker tolkning av Tommy Körbergs genombrottslåt ”Judy min vän” lyckas han med konststycket att leverera en stillsam hitlåt utan att tappa i trovärdighet.”

Han är den sociala fjäril som programmet behöver, samtidigt är han aldrig ytlig. Han har nära till känslorna, berättar öppenhjärtligt med gråten i halsen om sitt uppbrott med tjejen han var tillsammans med i sex år.

Tommy Körberg tolkas av både Silvana Imam och Benjamin Ingrosso i lördagens avsnitt.
Tommy Körberg tolkas av både Silvana Imam och Benjamin Ingrosso i lördagens avsnitt.
Foto: Pressbild TV4

I en oändligt vacker tolkning av Tommy Körbergs genombrottslåt ”Judy min vän” lyckas han med konststycket att leverera en stillsam hitlåt utan att tappa i trovärdighet. Tolkningen överträffas endast och knappt av Silvana Imams stenhårda frihetsanthem ”Stad i ljus”. Båda lämnar säsongen på topp, men jag tror att Benjamin Ingrosso kommit lite närmare folkets hjärtan efter den här säsongen. En sak är i alla fall säker – jag saknar båda två redan.

Ana Diaz – ”Askan är den bästa jorden”

Original: Markus Krunegård (2012)

En stillsam tolkning även om det mesta är sig likt från originalet. Även om text och röst funkar fint är det svårt att tänka annat än att Ana Diaz kan bättre än så här.

Lili & Sussie – ”En liten kyss av dig”

Original: Eldkvarn (2011)

Energin är det inget fel på. Men tolkningen är en utdaterad och hysterisk schlagerpoplåt med ett svagt stråk av moll. Refrängen är svängig, handklappandet rent av pinsamt.

Benjamin Ingrosso – ”Judy min vän”

Original: Tommy Körberg (1969)

Rysningar! Texten har moderniserats, melodin snyggats till och den gifter sig perfekt med Benjamin Ingrossos ljusa falsett. En värdig uppdatering av en av Körbergs finaste låtar.

Markus Krunegård – ”Okey okey!”

Original: Lili & Sussie (1989)

Tja. Originalet är speedad 80-talsdisco, och speedad kan även användas för att beskriva den här psykedeliska indiepoptolkningen. Synd att det blir för utdraget.

Newkid – ”Starkare”

Original: Ana Diaz (2016)

Välsjungen snygg och modern svensk pop om uppbrott och relationer. Bäst är Ana Diaz originella och personligt skrivna text. Men tyvärr sticker inte tolkningen ut alls.

Silvana Imam – ”Stad i ljus”

Original: Tommy Körberg (1988)

Budskapet om frihet bortom gränser i Körbergs megahit lyfts svinstarkt, och de hårda verserna samspelar fint med den obeskrivligt ljuva operasången.

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Läs mer