Kultur

Elektronisk indiekarneval från hemmahoppet

Way out West Artikeln publicerades

Little Dragons

Scen: Linnétältet

Bäst: När de driver på och låter det bära eller brista.

Sämst: Det är trist att säga, men emellanåt är ljudet riktigt bedrövligt.

Göteborgsbandet har alltid varit större utomlands än här hemma. Det är tråkigt men sant. Med en större spelning i Linnétältet har de i alla fall möjlighet att än en gång visa upp hela sitt register på hemmaplan – tack vare ett extremt skyfall blir tältet också rätt fullt.

Little Dragon live blir aldrig riktigt tråkiga, inte sådär såsiga som de kan bli på skiva. Istället är det ofta lekfullt, utsvävande och funkigt festligt. Det rycker sällan med en totalt, men här och där skapar kvartetten nån form av elektronisk indiepopkarneval.

Så nej, de blir inte tråkiga men den färggranna popen upplevs märkligt nog som lite beige ändå. Som helhet blir det bara rätt och slätt smått trivsamt.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.