Annons

Ehrs, Hockney och textilkonst på Abecita

Höstens stora dragplåster på Abecita Konstmuseum är fotografen Bruno Ehrs. Utställningen ”Bruno Ehrs – On demand” öppnar i början av oktober.
Fotografi • Publicerad 28 juni 2019
Foto: Niclas Liljenby

Den kände svenske fotografen Bruno Ehrs (född 1953) har en 40-årig karriär bakom sig med uppdrag över hela världen. Han har fotograferat för tidningar, magasin, bokförlag och reklambyråer.

Vidare har han hunnit med ett 20-tal utställningar i Sverige och utomlands, samt gett ut flera böcker (och illustrerat andras). Han är representerad på både Moderna Museet och Nationalmuseum i Stockholm.

Annons

Utställningen på Abecita kommer att innehålla ett urval från hans varierande produktion.

Abecita Konstmuseum kommer även att visa utställningar med bilder av David Hockney (i urval av Hasse Persson), pressfotografen Christer Hansson (bördig från Kinna) och Gerry Johansson (vinnaren av Lars Tunbjörkpriset 2019). Dessutom kommer Abecita Konstmuset att visa verk av textilkonstnären Inka Kivalo, vinnaren av Nordic Award in Textiles 2019.

Fakta

Hösten på Abecita

10 oktober:

Bruno Ehrs: ”Brono Ehrs – On demand”

David Hockney: ”A Rake's progress”

Christer Hansson: ”Mjölbonden i Torp”

Gerry Johansson: Lars Tunbjörkstiftelsens pris 2019

7 november:

Inka Kivalo – Vinnare av Nordic Award in Textiles 2019

Samtliga utställnigar visas till den 19 januari nästa år.

Niclas SennertegSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons