Annons

EA:s Twitterinlägg ingen tia – stor nätilska

Speljätten EA ville skoja och haka på den senaste meme-trenden. Men Twitterinlägget slog fel, och bolaget fick ta emot internets ilska.
Spel • Publicerad 2 juli 2022
Speljätten EA fick inte det gensvar man hade hoppats på. Arkivbild.
Speljätten EA fick inte det gensvar man hade hoppats på. Arkivbild.Foto: Gustav Sjöholm/TT

"Hen är en tia men gillar bara att spela ensamspelarspel". Så lyder Twitterinlägget på speljätten Electronic Arts officiella konto.

För att ge lite bakgrund innebär memet ungefär att man träffar en person som man gillar och som verkar vara perfekt (en tia av tio möjliga), men att personen i fråga har en stor brist.

Annons

Inlägget var ett skämt, men EA har tidigare haft en hel del problem med sin publika framtoning. Bolaget har också kritiserats för hur man hanterar så kallade lootlådor och mikrotransaktioner i flerspelarspel, där spelarbasen beskrivit EA som pengahungriga och giriga.

Så att framställa personer som inte spelar de inkomstbringade flerspelarspelen som bristfälliga kanske inte var det bästa marknadsföringsdraget.

"Hen är en tia men tycker att EA är ett bra företag", lyder en av de 15 000 reaktionerna.

Dessutom har EA de senaste decennierna stängt ned flera utvecklingsstudior och spelprojekt som har sysslat med ensamspelarspel. En av dem som reagerat är Zach Mumbach, som arbetade vid EA-ägda Viceral Games, mest känt för att ligga bakom "Dead space"-serien och som hamnade under bilan 2017.

"Det här är företaget som stängde ned min studio och sade upp omkring 100 fantastiska utvecklare eftersom vi gjorde ett ensamspelarspel", skriver Mumbach.

I en uppföljning på inlägget skriver EA att bolaget förtjänar kritikstormen, och försöker att släta över debaclet med att säga att personer som spelar ensamspelarspel gör dem till en "elva".

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons