GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Dua Lipa stäms – igen

Nöje • Publicerad 23 juni 2022
Dua Lipa stäms för upphovsrättsbrott. Arkivbild.
Dua Lipa stäms för upphovsrättsbrott. Arkivbild.Foto: Jordan Strauss

Artisten Dua Lipa stäms, efter att ha publicerat en papparazzi-bild föreställande henne själv på Instagram. Det är andra gången som 26-åringen får en stämning mot sig av den anledningen i år, skriver musiktidningen Billboard.

Det är den New York-baserade fotografen Robert Barbera som hävdar att världsstjärnan har begått upphovsrättsbrott, efter det att hon publicerat bilder som han fotograferade 2018.

Enligt Barbera försökte han först lösa tvisten utan rättens inblandning, men menar att "kommunikationen stannade upp".

Barbera har tidigare stämt artister som Ariana Grande och Justin Bieber av liknande anledningar.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.