Annons

De tävlar om solistuppdrag och ny prissumma

Musik • Publicerad 8 november 2022
Slagverkaren Rasmus Jönsson Hansson från Strömstad är en av tre finalister som kan få Blåsmusikpriset 2023. Pressbild.
Slagverkaren Rasmus Jönsson Hansson från Strömstad är en av tre finalister som kan få Blåsmusikpriset 2023. Pressbild.Foto: Claudia Hansen

Trombonisten Lukas Nordanskog från Linköping, flöjtisten Ebba Wallén från Malmö och slagverkaren Rasmus Jönsson Hansson från Strömstad är alla tre uttagna till finalen för Blåsmusikpriset 2023. Finalisterna valdes ut då de provspelade för Kungliga Musikaliska Akademiens nationella stipendier.

Blåsarmusikpriset instiftades 2019 av Nätverket för professionell blåsmusik i Sverige med syfte att "skapa förutsättningar för kommande generationers blåsmusiker", säger Susanne Rydén, preses på Kungliga Musikaliska Akademien, i ett pressmeddelande.

Annons

Vid sidan av en rad solistuppdrag hos landets olika blåsarorkestrar får vinnaren i år dessutom en prissumma på 50 000 kronor.

Finalen äger rum på Malmö Live den 20 januari i år då de tre ska spela tillsammans med Marinens musikkår.

Rättat: I en tidigare version var prissumman felaktig.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons