GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

De tävlar i årets "Idol"

Efter en rafflande kvalfinal är det avgjort vilka de elva talanger som kommer tävla i höstens fredagsfinaler i "Idol" är.
Tv • Publicerad 23 september 2022
Tittarna har röstat fram höstens elva idol-tävlanden. Arkivbild.
Tittarna har röstat fram höstens elva idol-tävlanden. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

I fredagens kvalfinal tävlade sammanlagt tretton talanger som sållats ut från tusentals sökande. Men bara elva fick chansen att tävla vidare i höstens fredagsfinaler.

Kvalfinalen bjöd på allt från besvikelse och gråt till hyllningar och stående ovationer.

– Det borde regna stjärnor över dig. Jag kan inte "cry pretty anymore", säger en gråtande jurymedlem Kishti Tomita efter att deltagaren Sebastian Rydgren framfört Tom Walkers låt "Leave a light on".

Under veckans gång har kvalomgångar sänts direkt från Kungsträdgården i Stockholm. Publiken röstade vidare totalt åtta deltagare som ingick in i kvällens kvalfinal.

Under kvällen delade dessutom juryn, som förutom Tomita består av Alexander Kronlund, Katia Mosally och Anders Bagge, ut fem så kallade wildcards. Det innebär att deltagare som redan fallit ur tävlingen fick en andra chans att knipa en plats i höstens "Idol" – i många fall en riktig succé.

För andra tog Idolresan slut. Neville Ristenfeldt och Arvid Einarsson gjorde sitt bästa, men det räckte tyvärr inte hela vägen.

Fakta: Finalisterna i "Idol" 2022

Ida Hallquist, Bromma.

Caroline Ellingsen, Svedala.

Julien Keulen, Stockholm.

Nike Sellmar, Piteå.

Luka Nemorin, Kristinehamn.

Sebastian Rydgren, Järfälla.

Klara Almström, Spånga.

Albin Tingwall, Sigtuna.

Carmen Toubia, Habo.

Vera Arkelid, Berlin.

Ruby Lindén, Skövde.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.