Annons

De leder American Song Contest

Nöje • Publicerad 14 februari 2022
Kelly Clarkson. Arkivbild.
Kelly Clarkson. Arkivbild.Foto: Rebecca Cabage/AP/TT
Snoop Dogg. Arkivbild.
Snoop Dogg. Arkivbild.Foto: Chris O'Meara/AP/TT

Det blir Snoop Dogg och Kelly Clarkson som leder American Song Contest i vår.

Tävlingen, som baseras på Eurovision Song Contest och är den svenska melodifestivalsnestorn Christer Björkmans nya projekt, får premiär i amerikansk tv den 21 mars och sänds i åtta veckor. Tävlingen sänds även i SVT.

Annons

"Jag har varit ett fan av och älskar konceptet Eurovision och är så glad över att få vara med om att ta det här musikfenomenet till Amerika", säger Kelly Clarkson i ett uttalande på ESC:s hemsida.

Kelly Clarkson vann den första säsongen av amerikanska "Idol" 2002 och har sedan dess såld över 25 miljoner album. Hiphopstjärnan Snoop Dogg är just nu högaktuell som en av artisterna på nattens halvtidsshow på Super Bowl. Hans medverkan där har dock i veckan fördunklats av att det riktats anklagelser mot honom om sexuella övergrepp. Det är en av rapparens före detta dansare som anklagar honom för att ha begått sexuella övergrepp mot henne för nio år sedan, något han nekar till.

50 delstater, fem amerikanska territorier och huvudstaden finns representerade i American Song Contest.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons