GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

De kan få Borås Tidnings debutantpris

Litteratur • Publicerad onsdag 14:41
Linnéa Sjödin har nominerats till Borås Tidnings debutantpris för "Bortom Amerika". Arkivbild.
Linnéa Sjödin har nominerats till Borås Tidnings debutantpris för "Bortom Amerika". Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Sorin Masifi, Linnéa Sjödin och Mikael Yvesand – alla har de chans att tilldelas Borås Tidnings debutantpris 2023.

Sorin Masifi är nominerad för diktsamlingen "Staten systrarna dikten" och Linnéa Sjödin för den sinnliga kortromanen "Bortom Amerika". Mikael Yvesand har fått stor uppmärksamhet för sin roman "Häng City" som, enligt juryn, "gestaltar den riktningslösa pojkenergin mellan lek och våld".

Även Kristoffer Appelvik Lax ("Och vardagen då när vi stryker och kardar seriöst") och Mimmi Jensen Gellerhed ( "Vaken") är nominerade till priset som delas ut den 9 mars i Borås. Bland tidigare pristagare märks Lotta Lotass, Jonas Hassen Khemiri, Stina Stoor och Marit Kapla.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.