Annons

De gjorde störst intryck inom folkmusiken

Folkmusik • Publicerad 16 april 2023
Lena Jonsson Trio fick priset för Årets artist på Folk- och världsmusikgalan. Arkivbild. Allsång på Skansen.
Lena Jonsson Trio fick priset för Årets artist på Folk- och världsmusikgalan. Arkivbild. Allsång på Skansen.Foto: Claudio Bresciani /TT

Lena Jonsson Trio utsågs till Årets artist på Folk- och världsmusikgalan som i år arrangerades på Sara Kulturhus i Skellefteå. I Lena Johnsson Trio medverkar även Erik Ronström och Kristoffer Sundström, enligt juryn en grupp som "tillgängliggör instrumentalmusiken genom att väva samman tradition med ett innovativt och starkt visuellt uttryck".

Anna Ekborg Hans-Ers utsågs till Årets nykomling medan Norrköpings Folkmusikfestival fick priset för Årets arrangör.

Annons

Gruppen Symbio (Johannes Geworkian Hellman, vevlira, och LarsEmil Öjeberget, dragspel) tog emot priset Årets utgåva för cd:n ”Endevaour”.

Balochi-sångaren Rostam Mirlashari, ursprungligen från Iran, utsågs till Årets traditionsbärare medan Fanny Källström fick priset Årets kompositör som delas ut av Stim: "sällan har någon övertygat så starkt redan med sitt examensarbete vid Kungliga Musikhögskolan" skriver juryn som lyfter fram "ett fjäderlätt driv som samtidigt bär den djupaste tyngd.”

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons