GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

De får Nils Horner-priset

Kultur • Publicerad 9 februari 2021
Magnus Falkehed och Niclas Hammarström vid hemkomsten till Sverige 2014 efter sex veckors fångenskap i Syrien. Arkivbild.
Magnus Falkehed och Niclas Hammarström vid hemkomsten till Sverige 2014 efter sex veckors fångenskap i Syrien. Arkivbild.
Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT

Årets Nils Horner-pris tilldelas Expressen-journalisterna Magnus Falkehed och Niclas Hammarström.

Juryns motivering lyder: ”För att de med sina reportage från såväl konfliktzoner som coronapandemins frontlinjer, med stark närvaro och empati, vidgar våra perspektiv på mänskligt mod och lidande", enligt ett pressmeddelande.

Förutom för en rad reportage och böcker uppmärksammades Magnus Falkehed och Niclas Hammarström när de rövades bort under en reportageresa i Syrien i november 2013. De släpptes i januari 2014.

Priset är instiftat av Borås Tidning till minne av Sveriges Radio-journalisten Nils Horner, som sköts ihjäl under under ett uppdrag i Kabul i Afghanistan 2014.

Prissumman är på 25 000 kronor.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.