Annons

De ersätter rektor Hamid i "På spåret"

Tv • Publicerad 19 oktober 2020
Fredrik Lindström och Kristian Luuk spelar in nya avsnitt tillsammans med Louise Epstein och Thomas Nordegren. Arkivbild.
Fredrik Lindström och Kristian Luuk spelar in nya avsnitt tillsammans med Louise Epstein och Thomas Nordegren. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

SVT spelar nu in två nya avsnitt av "På spåret" som ska ersätta de program som skoldebattören Hamid Zafar skulle ha medverkat i. I stället för Hamid Zafar och Frida Boisen har man lyft in radarparet Thomas Nordegren och Louise Epstein, båda journalister på Sveriges Radio, rapporterar SVT Väst .

Dessa två spelar in nya avsnitt tillsammans med Sanna Lundell och Plura Jonsson respektive Farah Abradi och Johan Glans.

Annons

Det betyder att SVT lyfter bort även Hamid Zafars medtävlare, Frida Boisen.

– Att det blev så här lär ledsamt på många sätt. Men, alla inblandade har varit tillmötesgående och även om det är tråkigt för Frida Boisen så har hon också varit tillmötesgående och förstår läget, säger Christina Hill, programchef på SVT i Göteborg på den egna sajten.

En granskning i Dagens Nyheter visade nyligen att Hamid Zafar skrivit nedsättande inlägg mot judar och homosexuella i olika nätforum. SVT har tidigare meddelat till TT att man starkt tar avstånd från dessa yttranden.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons