Annons

De är nominerade till Wendelapriset

Ett tiotal reportage och reportageböcker har nominerats till Wendelapriset som belönar Sveriges bästa socialreportage.
Litteratur • Publicerad 13 juni 2023
Åsa Erlandsson är dubbelt nominerad till Wendelapriset. Arkivbild.
Åsa Erlandsson är dubbelt nominerad till Wendelapriset. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Juryn har tillkännagivit de nominerade till årets Wendelapris. Journalisten och författaren Åsa Erlandsson, som tidigare har tilldelats bland annat Stora journalistpriset, är dubbelt nominerad till priset. Hon är dels nominerad för sin reportagebok "Drottninggatan", dels för sitt reportage "Malmvägen" som publicerades i Dagens Nyheter.

De övriga nominerade är: Elin Sandow och Staffan Wolters för "Reportage om en våldtäktsman" (Upsala Nya Tidning), Anette Holmqvist och Joel Arvidsson för "Nya Fattig-Sverige" (Göteborgs-Posten), Johan Erlandsson för "Reportage från Biskopsgården" (Kommunalarbetaren), Truls Nilsson, Jennie Lorentsson, Joakim Andersson Lee och Björn Lilja för reportaget "Skilda världar" (Helsingborgs Dagblad), Katarina Melvinger, Micaela Landelius och Vendela Källmark för reportaget "Mäns våld mot kvinnor" (Sydsvenskan), Helena Trus för reportaget "Somaliska kvinnor i Göteborgs förorter" (Expressen), Lisa Bjurwald för reportageboken "Slava Ukraini", Malin Clausson och Lisa Thanner för "Liv och död på Panzisjukhuset" (Tidningen Faktum) och Johan Fyrkt som är nominerad för reportaget "Jakten på en säng" (Byggnadsarbetaren).

Wendelapriset är döpt efter journalisten och författaren Wendela Hebbe (1809–1899) och delas i höst ut för sextonde gången.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons