Annons

David Ärlemalm tillbaka med ny bok

Litteratur • Publicerad 10 april 2021
David Ärlemalm har skrivit "Som natten". Arkivbild.
David Ärlemalm har skrivit "Som natten". Arkivbild.Foto: Gabriel Liljevall

David Ärlemalm, som förra året nominerades för ”Årets bästa svenska debut” av Svenska Deckarakademin, är aktuell med en ny bok. Hans "Lite död runt ögonen" handlade om Arto som lämnar livet som missbrukare efter att hans fru dött i en överdos, för att försöka skapa en tillvaro för sig själv och dottern Bodil.

I nya "Som natten" får läsarna i stället följa tjugoåriga Asynja och hennes fyra månader gamla dotter ”Snäckan”. När pojkvännen Eddies drogaffärer går snett tvingas Asynja allt längre ifrån det Stockholmsliv som hon drömde om i Kramfors.

"Även om Asynja är en fiktiv person så har jag känt många Asynjor. Unga vuxna som fastnat i en destruktiv loop de försöker hantera, famlande efter något att klamra sig fast vid", säger David Ärlemalm i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons