Annons

Hanna Grahn: Därför drar vi igång lunchguiden

Idag är det premiär för Lunchguiden, där matskribenter testar stadens utbud för BT:s räkning.
Hanna GrahnSkicka e-post
Kommentar • Publicerad 3 april 2023 • Uppdaterad 6 april 2023
Hanna Grahn
Detta är en personligt skriven text i Borås Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Priserna för dagens lunch stiger och stiger. Vad får vi egentligen för våra pengar? Den frågan är allt viktigare att besvara i takt med att inflationen ökar. Därför drar vi igång Lunchguiden som kommer att följa med i Borås Tidning fram till sommaren. Konkurrensen är tuff och boråsarna är kända för att om inte vara snåla så i alla fall väldigt prismedvetna.

Att testa restauranger är en viktig syssla och BT:s uteätare har alla gedigen restaurangvana. De är matälskare som också är noggranna och kräsna. På lunchen är inte bara maten utan också tiden en viktig fråga. Det gäller att hinna äta sin lunch i lugn och ro under den timme som finns att tillgå. En bra lunch kan vara höjdpunkten på dagen.

Annons

Recensenterna som gör Borås Tidnings lunchtester är anonyma. På så sätt kan vi säkerställa att inte restaurangerna anstränger sig extra för att få en fin recension. Vi kommer att sätta ett betyg på mellan ett och fem, för att det gör testresultaten tydliga. Nu hoppas vi på att få se många fyror och femmor under våren.

Nyöppnade Benne Pastabar är först ut bland de testade lunchställena, och våra lunchskribenter var förtjusta: ”Perfekt ställe för dig som prioriterar snabbhet och låga priser.”

Annons
Annons
Annons
Annons