Annons

Då kommer strömningsjätten Max till Sverige

Nu är det klart: Strömningstjänsten Max lanseras i Sverige nästa år.
HBO Max och Discovery+ slås ihop i ett superpaket med sport och dramaserier för att ta upp konkurrensen med Netflix och andra rivaler.
Nöje • Publicerad 16 oktober 2023
Discovery+-profilerna Pernilla Wahlgren och Bianca Ingrosso får ett nytt hem när strömningstjänsten Max lanseras i Sverige nästa år.Foto: Discovery+

Strömningstjänsten Max sjösattes i USA den 23 maj i år, sedan de stora mediebolagen Warner Bros och Discovery slagits samman. Men den europeiska lanseringen har dröjt.

Nu avslöjar Warner Bros Discoverys internationella chef Gerhard Zeiler i ett tal under tv-mässan i Cannes att Max kommer att erbjudas till tittare i 22 europeiska länder, däribland Sverige, från och med våren 2024, skriver Deadline.

Annons

Max kommer att samla de tv-serier och filmer som nu finns på HBO Max, med de dokumentärer och realityinnehåll samt den sport som finns hos Discovery+ i Sverige.

Det innebär att den nya tjänsten blir den nya hemvisten för populära program som "Wahlgrens värld" och Bianca Ingrossos pratshow. Max kommer också att strömma allsvenskan i fotboll och sommar-OS i Paris nästa sommar.

Företrädare för HBO Max i Sverige bekräftar uppgifterna, men har inga övriga kommentarer. Fler detaljer om hur den nya tjänsten kommer att se ut i Sverige presenteras vid en pressträff i Stockholm den 25 oktober.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons