Kultur

Cornershop tillbaka med proggigt 70-talssound

Kultur Artikeln publicerades

Cornershop

Genre: Pop/rock

Album: England is a garden

Bolag: Ample play

Brittiska Cornershop är väl framförallt förknippade med 90-talet och hitsingeln ”Brimful of Asha”. Sedan dess har de dock fortsatt verka vid sidan om topplistorna, och albumet ”England is a garden” är duons nionde i ordningen.

Liksom flera gånger tidigare hörs här en varierad låtlista med vissa världsmusikaliska inslag, även om det 60- och 70-talsdoftande softrock-soundet är vad som utgör själva kärnan. Hammondorglar, politiska texter, vänliga popmelodier och proggiga arrangemang. Inte sällan med Tjinder Singhs sång långt ned i mixen.

Fast, ibland sticker lyssningen iväg åt fel håll. Som till exempel i de mer stelbenta ”No rock save in roll”, I’m a wooden soldier” och den reggaeinspirerade ”Everywhere that wog army roam”.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.