Kultur

Comeback med många nyanser

Kultur Artikeln publicerades

Tame Impala

Genre: Pop

Album: The slow rush

Bolag; Caroline/UNI

Fem år har det tagit, men nu är Tame Impala, med Kevin Parker i spetsen, slutligen tillbaka med ett nytt album. Och titeln “The slow rush” överensstämmer väl med skivans sound. Tempot är släpigt och stillsamt, synthmattorna många och arrangemangen hoppar friskt mellan lekfullhet och dramatik.

Den melodiösa slagkraftigheten från föregångarna är inte lika uppenbar, men de uppluckrade ramarna ger å andra sidan utrymme åt fler nyanser. Just där, i de små och enkla variationerna gömmer sig stämningar som lyfter lyssningen. Ofta snyggt, men i förlängningen blir det också ganska statiskt och svårt att få ett bra grepp om låtarna.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.