Kultur

Cirkussatsning i Västsverige

Cirkus Artikeln publicerades
Foto: Nora Lorek / TT

Samtida cirkus ska utvecklas i ett nytt flerårigt kulturprojekt i Västra Götaland. Det är Stora teatern i Göteborg som samarbetar med Cirkus Cirkör projektet ”Cirkus i väst”.

Regionens kulturnämnd har gett ett ekonomiskt stöd på 750 000 kronor till ett pilotprojekt, som ska pågår i ett år.

Första året ska en föreställning produceras, vilken kan visas på scener runtom i regionen för att fungera som en dörröppnare för projektet. Vidare ett nätverk av arrangörer etableras i regionen. Dessutom ska förutsättningarna utredas för att skapa ett nätverk för barn- och ungdomsverksamhet.

När det ettåriga pilotprojektet tar slut nästa höst ska pengar sökas hos regionen och Statens Kulturråd till ett treårigt cirkusprojekt.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.