GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Cat Power visar återigen kraft i sina covers

Skivrecension • Publicerad 19 januari 2022 • Uppdaterad 20 januari 2022
Detta är en recension i Borås Tidning. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Rock/pop

Cat Power

Album: Covers

Skivbolag: Domino

Cat Power (Chan Marshall) har alltid haft en stark dragning åt att tolka andra. Detta är den tredje coverskivan på 20 år. De blir andningspauser som spär på den egna kreativiteten. Hon menar själv att hon väljer covers utifrån var hon är i livet vid tidpunkten. Det kan vara partners, familj, vänner, sorg och lycka. Hon sätter alltid sin småtrasiga och innerliga prägel på sina favoritlåtar. Starkast den här gången är Bob Segers “Against the wind”, Frank Oceans “Bad religion”, The Pogues “A pair of brown eyes” och Replacements “Here comes a regular”. Den sistnämnda är enligt mig en av pophistoriens finaste ballader och passar Marshall perfekt. Även Nick Cave, Lana Del Rey och Jackson Browne får betagande tolkningar. Cat Power förblir en av mina närmsta musikaliska darlings.

Fredrik SöderlundSkicka e-post
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.