Annons

Carola ber om ursäkt – och skyller på tidning

Carola gav i en intervju med Svenska Dagbladet invandrare med "annan ideologi" skulden för kriminalitet och skjutningar. Nu bemöter artisten kritiken – och menar att hon inte var beredd på frågorna.
Nöje • Publicerad 11 april 2023
Carola gav invandrare skulden för skjutningar. Arkivbild.
Carola gav invandrare skulden för skjutningar. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Intervjun, som publicerades under påskhelgen, trodde Carola skulle handla om hennes 40 år som artist. I stället var det hennes uttalanden om att människor med en "annan ideologi" släpps in i landet som hamnade i fokus.

– Vi släpper in och ska vara snälla mot människor som har en helt annan ideologi, där det till och med står i deras skrifter att det är okej att ljuga för otrogna. Nu är vi inne på riktigt tuffa puckar men så är det. Det är därför Iran ser ut som det gör i dag. De säger ”vi dödar inga”. Det gör de visst. De har förvridit sanningen, sade hon till SvD.

Annons

Nu uppger Carola i ett inlägg på Instagram att hon har bävat för reaktionerna.

"Gissa om jag har haft ont i magen den senaste tiden, inför att artikeln skulle komma ut (med en känsla av att vara helt utelämnad i tidningens våld)”, skriver hon.

I sociala medier kritiserade många artistens uttalanden, samtidigt som hon också fick stöd.

Bland andra Alex Schulman kallade Carola "naiv" och hennes uttalanden för främlingsfientliga i en krönika i Dagens Nyheter.

"Tankar som förut bara frodades på de obskyra nätforumen är nu helt och hållet normaliserade", skriver han.

I Instagraminlägget skriver Carola att hon ber om ursäkt och att folk har missförstått det hon ville säga.

”Men samtidigt vill jag beklaga att jag sårat flertalet människor som tagit mina ord till sig på ett sätt som skapat avstånd i stället för närhet och förståelse. För det är jag djupt ledsen. Det var aldrig min mening. Ni som lärt känna mig vet”, skriver hon.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons