Annons

Capaldis låt mest strömmad – går om Sheeran

Nu är det inte längre Ed Sheerans "Shape of you" som är Storbritanniens mest strömmade låt genom tiderna. Förstaplatsen har övertagits av Lewis Capaldis ballad "Someone you loved"
Musik • Publicerad 15 november 2022
Lewis Capaldi var en av artisterna som uppträdde på MTV European Music Awards i Düsseldorf på söndagen.
Lewis Capaldi var en av artisterna som uppträdde på MTV European Music Awards i Düsseldorf på söndagen.Foto: Martin Meissner/AP/TT

Skotske Capaldis smäktande ballad har spelats 562 miljoner gånger, skriver BBC. Capaldi firade nyheten genom att utnämna sig själv till "strömningskungen":

"The Beatles, Drake, Metallica, Eagles, Michael Jackson, ta inte illa upp, men jag var bara tvungen att ta den här", säger han i ett uttalande.

Annons

Official chart company, som sammanställer de brittiska topplistorna, tillkännagav nyheten för att markera sitt 70-årsjubileum. Den första statistiken sammanställdes av musiktidningen New Musical Express den 14 november 1952, med Al Martinos "Here in my heart" som första etta.

Totalt har 1 404 låtar nått förstaplatsen, från The Beatles "She loves you" och Queens "Bohemian rhapsody" till Madonnas "Into the groove" och Spice Girls "Wannabe".

Nuvarande etta är Taylor Swifts "Anti-hero" som förväntas parkera i toppen en fjärde vecka när aktuella försäljningssiffror tillkännages på fredag.

Elton Johns "Candle in the wind" är fortfarande Storbritanniens mest sålda singel genom tiderna, med 4,94 miljoner exemplar.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons