Annons

Brorson säljer tidiga verk av Warhol

Kultur • Publicerad 15 november 2022
Två tidiga verk av popkonstnären Andy Warhol ska säljas på auktion i New York på tisdagskvällen. Arkivbild.
Två tidiga verk av popkonstnären Andy Warhol ska säljas på auktion i New York på tisdagskvällen. Arkivbild.Foto: Alberto Pezzali/AP

Två tidiga målningar av konstnären Andy Warhol kommer att säljas på auktion i New York i USA på tisdagskvällen. Det är konstnärens 67-årige brorson James Warhola som beslutat sälja de två målningarna som varit i familjens ägo i 70 år.

De två verken, ett självporträtt kallat "Nosepicker 1: Why pick on me" och "Living Room", skapades av den då 20-årige Warhol 1948 och väntas enligt auktionsfirman Phillips säljas för sammanlagt 450 000–950 000 dollar, motsvarande 4,7–9,9 miljoner svenska kronor.

Annons

James Warhola, vars pappa var Andy Warhols storebror, säger till AFP att familjen har njutit av verken i många år men att han och hans sex syskon beslutat att sälja.

– Mina föräldrar har gått bort så det är dags för oss att sälja dem och dela på pengarna.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons