Annons

"Bränn alla mina brev" dubbelt prisad

Film • Publicerad 3 april 2023
Sten Ljunggren och Marika Lindström blev årets filmpar 2022. Arkivbild.
Sten Ljunggren och Marika Lindström blev årets filmpar 2022. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Filmatiseringen av Alex Schulmans "Bränn alla mina brev" fick två utmärkelser när Filmpublicisternas förening delat ut priser för det gångna året.

Till årets filmpar utsågs Marika Lindström och Sten Ljunggren, som spelar huvudrollerna Karin och Sven Stolpe som äldre. Även priset "En särskild blick" gick till en person förknippad med filmen. Scenografen Josefin Åsberg jobbade på såväl "Bränn alla mina brev" som Ruben Östlunds "Triangle of sadness".

Annons

"Det krävs en alldeles speciell kompetens i tanke och känsla för en produktionsdesigner att läsa och tolka ett manuskript. Övergripande färgsätta och hitta det rätta uttrycket för de mest skilda miljöer och världar. Vår pristagare har under året med ekvilibrism rört sig från 1930-talets Sigtuna till 2020-talets tropiska ö-värld, i modevärlden såväl som i den litterära, på land och till havs fritt mellan olika samhällsklasser. Med storslaget konstnärligt resultat!", lyder motiveringen för Åsberg.

Fakta: Alla pristagare

Filmpennan 2022 – Kasia Syty.

Årets filmpar 2022 – Marika Lindström och Sten Ljunggren i ”Bränn alla mina brev”.

Pr-tuppen 2022 – Joakim Lundell för ”Feed”.

En särskild blick 2022 – Josefin Åsberg för scenografin i ”Bränn alla mina brev” och ”Triangle of sadness”.

Källa: Filmpublicisternas förening

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons