GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Bookerprisvinnaren Galgut ges ut på svenska

Litteratur • Publicerad 4 november 2021
Damon Galgut tilldelades Bookerpriset och ges nu ut på svenska. Arkivbild.
Damon Galgut tilldelades Bookerpriset och ges nu ut på svenska. Arkivbild.
Foto: Kirsty O'Connor

Bookerprisvinnaren Damon Galgut ges ut på svenska av Albert Bonniers förlag. Den sydafrikanske författaren tilldelades det prestigefulla litteraturpriset för sin bok "Löftet", som handlar om den vita familjen Swarts under apartheidsystemets sönderfall.

Galgut skildrar det moderna Sydafrika från apartheid-regimens sista dagar fram till 2018, när Jacob Zumas epok tar slut.

”Löftet är en genialt berättad släktkrönika som för tankarna till Faulkner och Woolf. Det är en av vår tids stora romaner. Tack vare priset har den chans att nå många läsare, det är så välförtjänt”, säger förläggaren Daniel Sandström i ett pressmeddelande.

Galgut är romanförfattare och dramatiker och debuterade som sjuttonåring. Han har varit nominerad till Bookerpriset tre gånger tidigare och tre av hans romaner har utkommit på svenska. "Löftet" kommer sommaren 2022.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.