GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Biograf snabbspolar "Lightyear" efter kyss

Film • Publicerad 23 juni 2022
Foto: Pixar

En biograf i Oklahoma, USA, "ber om ursäkt för besväret" för att de visar en Disney-film som innehåller en samkönad kyss. Det skriver tidningen Independent.

Det gäller den nya animerade filmen "Lightyear", som innehåller två kvinnliga rollfigurer som kysser varandra.

På en skylt på biografen, som senare har plockats bort, skriver de att de "kommer att göra vad vi kan för att snabbspola genom scenen, men att det kanske inte blir exakt". Skylten har orsakat stark kritik på sociala medier.

Tidigare har 14 länder, främst i Mellanöstern, förbjudit filmen från att visas.

Skildringen av det samkönade paret fick ursprungligen Disney-chefer att kräva att skildringen skulle tonas ned, men protester från både Pixar och utomstående fick dem att ändra sig.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.