Kultur

Bilderboken visar ilskans natur – och har något att säga alla

bokrecension Artikeln publicerades

Bilderboksdebutanten Calle Stenbäck har skapat en härlig ”arg- och arga av sig bok”, tycker recensenten Eva Wahlström.

Ibland är jag arg

Bilderbok

Text och bild: Calle Stenbäck

Förlag: Natur & Kultur

Calle Stenbäck är en tvåbarnspappa med en karriär som yrkesdansare bakom sig. Nu utbildar han sig till arkitekt på KTH i Stockholm och dubbeldebuterar både som författare och illustratör med bilderboken ”Ibland är jag arg!”

Så roligt att läsa just en rolig och upplysande liten bok om ilska. Med korta rader och enkla teckningar berättas det om ilskans natur.

Jag älskar bilden i form av en rebus: Hungrig/arg + banan/äta = Glad!

Man kan vara lite arg en helt kort stund och jättearg jättelänge. Man kan bli ledsen av sin eller andras arghet. Ibland behöver man prata om det, ibland vill man bara ha en kram.

Bokens berättarjag kan bli arg för ganska många saker, men som tur är omgiven av kloka vuxna. Mormor säger att det inte är bra att hålla det arga inom sig, hon argar av sig på en boxningssäck!

Även om boken främst vänder sig till ganska små barn så har den något att säga till alla.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.