Annons

Beyoncé bjöd Sverige på "svindlande spektakel"

Både svenska och utländska recensenter är tagna efter att världsstjärnan Beyoncé sparkat igång sin världsturné "Renaissance" på Friends Arena.
Musik • Publicerad 11 maj 2023
Beyoncé vid en tidigare konsert. Arkivbild.
Beyoncé vid en tidigare konsert. Arkivbild.Foto: Andrew Harnik/AP/TT

Intresset för konserten var stort även utanför Sveriges gränser och många utländska fans hade rest till Sverige, inte minst för att runda de amerikanska biljettpriserna.

Brittiska The Guardians recensent Malcolm Jack var på plats i Solna och beskriver spelningen som ett svindlande tretimmars spektakel.

Annons

"Drottning Bey's första soloturné på sju år är ett påkostat steg framåt för liveunderhållning, drypande av sci-fi-disco, dekadens, sex och black pride", skriver han och delar ut fem av fem i betyg.

The New York Times utsända konstaterade att Beyoncé höll sig ganska stilla under konserten – att hon mest skakade på överkroppen, satt på rekvisita och att hon lämnade det mesta av det mesta av koreografin åt dansarna, vilket har lett till spekulationer bland fansen om att stjärnan skulle vara skadad.

Brittiska tabloiden Daily Mail fokuserar mest på Beyoncé många klädbyten under konserten och slår fast att stjärnan såg fantastisk ut i klänning, korsett och jumpsuit.

Aftonbladets Håkan Steen delar ut fyra plus och skriver att Beyoncé får arenan att koka i tre timmar.

"Showen är ett lyckligt, rusigt bombardemang av alla tänkbara sinnen. I långa stunder råder inga som helst tvivel om att superstjärnan överträffar sig själv, ännu en gång", skriver han.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons