Annons

Bella Stenberg: ”Mörk och märkligt mysig goth-americana”

Publicerad 18 december 2019
Detta är en recension i Borås Tidning. En recension är en subjektiv bedömning av en företeelse eller ett verk.

1 Chelsea Wolfe

Album: Birth of violence

Bolag: Sargent House/Border

Ibland låter Chelsea Wolfe som den perfekta korsningen av Patti Smith och PJ Harvey. Men framför allt är hon sin egen. Hon har här lämnat metalen, och skapar en melankolisk, mörk och märkligt mysig goth-americana. Hudlöst, hutlöst bra.

2 Venom prison

Album: Samsara

Bolag: Prosthetic/Sound Pollution

Musik med så mycket aggressivitet som dödsmetall passar utmärkt för att ta ställning mot homo- och transfobi, surrogatmödraskap och sexism. I andra texter blottar Larissa Stupar egna psykiska problem. Stenhårt, genomtänkt, uppfriskande och osunt glädjande. Empowering.

3 Taylor Swift

Album: Lover

Bolag: Universal

Annons

Jag har alltid varit svag för Taylor Swift, och genom samtliga sina skivor är hon som person så tydlig. Ibland småsint, numera också feministisk och aningen politisk. Hits, powerpop och äntligen lite country. Och massa kärlek av olika slag.

Årets bästa låt är nog Taylor Swifts video till ”You need to calm down”. Överlag verkar fler och fler artister, inom alla möjliga genrer, ta tillfället i akt till aktivism, eller att lyfta svåra ämnen som sexism och mental ohälsa. Det känns som ett sundhetstecken.

Här saknas innehåll

Läs våra andra skivrecensenters topplistor här:

Bella StenbergSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons