Annons

Här är alla artister på Sommartorsdagarna 2023

Theoz, Elov & Beny, Hanna Ferm, L1NA, och Peg Parnevik. Det blir artisterna som ska underhålla boråsarna på Stora Torget i sommar.
– Vi har haft ett fokus på den yngre generationen, säger Linda Sjöstrand, Cityledare på Borås TME.
Musik • Publicerad 12 maj 2023
Theoz uppträder på Stora Torget den 6 juli.
Theoz uppträder på Stora Torget den 6 juli.Foto: Carl Johan Engvall

– Vi kan förvänta oss ett fullt torg och härliga artister med dansanta framträdanden då man kan sjunga med. De kommer få torget att pulsera, säger Linda Sjöstrand.

Popartisten Theoz är först ut med att möta Stora Torgets publik. Theodor Haraldson började sin mediala karriär genom att lägga upp klipp på Tiktok då han dansade och mimade till olika låtar. Sedan dess har han släppt ett antal singlar och EP:s. 2023 medverkade han i Melodifestivalen för andra gången med bidraget ”Mer av dig”.

Duon Elov & Beny rullar in till stan den 13 juli.
Duon Elov & Beny rullar in till stan den 13 juli.Foto: Claudio Bresciani/TT
Annons

Veckan därefter är det dags för Elov & Beny. Duon Mattias "Elov" Elovsson och Oscar "Beny" Kilenius beskriver sin musik som epadunk. Deras hit "Bubbel på balkongen" som de gjorde ihop med Sofie Svensson & Dom Där har fått över 36 miljoner streams på Spotify. 2023 deltog de i Melodifestivalen med bidraget ”Raggen går”.

Ännu fler melloartister kommer till Borås i sommar. Popsångerskan Hanna Ferm blev känd efter att ha knipit andraplatsen i Idol 2017. Efter det har hon bland annat uppträtt på Melodifestivalen både 2019 med låten ”Hold You”, och 2020 med ”Brave.

Hanna Ferm gästar Sommartorsdagarna den 20 juli.
Hanna Ferm gästar Sommartorsdagarna den 20 juli.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Under sista Sommartorsdagen blir det final, och då inleder L1NA. 2019 dök artisten upp på Ison & Filles album ”Vackra liv” i låten “Down”. Hiphopartisten Lina Mohammed Samir har nu släppt 16 singlar och bland annat samarbetat med bland annat Einár.

Hiphopartisten L1NA kommer till Borås den 27 juli med musik influerad av soul och r&b.
Hiphopartisten L1NA kommer till Borås den 27 juli med musik influerad av soul och r&b.Foto: Pressbild

Därefter intar Peg Parnevik Stora Torgets scen som sista akt. Dottern till golfspelaren Jesper Parnevik blev först känd i realityserien ”Parneviks”. Sedan dess har hon hunnit släppa egen popmusik, skriva ett bidrag till Melodifestivalen, och starta en podd.

Peg Parnevik blir sista artisten på Sommartorsdagarna den 27 juli.
Peg Parnevik blir sista artisten på Sommartorsdagarna den 27 juli.Foto: Sanna Tedeborg

Varför har ni valt just dessa artister?

– Vi haft ett fokus på den yngre generationen för att vara tilltalande. Vi har försökt att vara ett komplement till det övriga utbudet så att Borås och Sjuhärad har ett maffigt och attraktivt musikerbjudande som helhet för turismen och våra egna invånare, säger Linda Sjöstrand.

Hon fortsätter:

– Jag skulle säga att det är svensk musik för allätare. Det är musik som just nu är jättetrendig och spelas flitigt i högtalarna.

Fakta

Sommartorsdagarna

Sommartorsdagarnas® artister 2023 är:

6 juli: Theoz

13 juli: Elov & Beny

20 juli: Hanna Ferm

27 juli: L1NA, och därefter Peg Parnevik

Elle CarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons