Annons

Artist från Sjuhärad dömd för sexuellt ofredande

En Sjuhäradsartist har dömts att betala dagsböter och skadestånd efter att ha sexuellt ofredat en kvinna i publiken i samband med en spelning på Västkusten. Detta enligt en dom i Uddevalla tingsrätt.
Musik • Publicerad 6 februari 2019
Arkivbilden har ingenting med händelsen att göra.
Arkivbilden har ingenting med händelsen att göra.Foto: Izabelle Nordfjell/TT

Mitt under en konsert på en nattklubb för två år sedan gick artisten fram till scenkanten och tog tag i en kvinnas hår och förde hennes huvud mot sitt skrev två gånger. Händelsen fångades på en mobilfilm.

Kvinnan gjorde en polisanmälan, vilket resulterade i rättegång. Artisten har hela tiden förnekat brott

Annons

I domen skriver tingsrätten att när artisten förde ”hennes huvud mot sitt underliv framför publiken under pågående framträdande” så måste det uppfattas som en ”maktdemonstration” som kränkte hennes sexuella integritet.

Därför dömdes artisten till 80 dagsböter för sexuellt ofredande. Dessutom ska han betala 5000 kronor i skadestånd till offret, vilket var hälften av vad hon hade yrkat på i skadestånd.

Artisten hade å sin sida framfört att även om han blev dömd borde tingsrätten inte ge honom något straff, med motiveringen att hans musikkarriär redan drabbats hårt av att filmen från händelsen spridits i sociala medier och att ingen längre ville boka artistens band. Uddevalla tingsrätt menade dock att detta inte var något skäl för att avstå från att bestraffa honom.

Även en annan kvinna i publiken anmälde honom för sexuellt ofredande i samband med konserten, efter att han påstås ha snärtat henne på baken med en handduk och kysst henne på halsen. I det fallet ansåg däremot tingsrätten att bevisen inte räckte för en fällande dom.

Niclas SennertegSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons