Annons

Arpdonation till Skissernas museum

Kultur • Publicerad 2 juni 2023
Skissernas museum i Lund är ett av tio muséer som får vara med och dela på 220 verk av Hans Arp, en av dadaismens grundare. Arkivbild.
Skissernas museum i Lund är ett av tio muséer som får vara med och dela på 220 verk av Hans Arp, en av dadaismens grundare. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

En bronsskulptur och 21 gipser av konstnären Hans Arp har donerats till Skissernas museum i Lund. Hans Arp, som levde 1886 till 1966, var en av dadaismens grundare.

Skissernas museum är ett av tio utvalda museer i världen som tilldelas verk av Arp och donationens beskrivs i ett pressmeddelande som ovärderlig för forskare och konstnärer som strävar efter att fördjupa sin förståelse för Arps kreativa process och konstnärliga vision.

Sedan tidigare finns två verk av Arp på Skissernas museum, som på 1960-talet donerades dit av Arps änka Marguerite Arp-Hagnbach.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons