Kultur

Ännu en förförisk Gotlandsdeckare

bokrecension Artikeln publicerades
Göteborg 2007-09-28Anna Jansson.
Foto: LEIF R JANSSON / TT
Göteborg 2007-09-28Anna Jansson.

Anna Jansson gör inte sina läsare besvikna, enligt recensenten Kerstin Bergman.

Polisroman

Mitt hjärta är ditt

Författare: Anna Jansson

Förlag: Norstedts

Ett par på stugsemester i Visby följer med stigande intresse och irritation en man som varje kväll har sex med nya kvinnor i ett litet tält på stranden utanför deras hus. Wern och hennes kollegor tar sig an ett fall med en försvunnen kvinna och undersöker människorna i hennes närhet, men senast har hon setts med en okänd man som matchar signalementet på mannen på stranden. Samtidigt har behovet av ett nytt hjärta blivit akut för polisen Per Arvidssons hjärtsjuka dotter.

Det centrala temat i ”Mitt hjärta är ditt” är organtransplantation och de nya möjligheter som snart kan bli verklighet. Även om trovärdigheten bitvis inte är helt övertygande tar Jansson upp ett alltmer aktuellt och skrämmande ämne mot fonden av fint skildrade miljöer. Med hjälp av välvalda detaljer och en enorm lokalkännedom skapar hon även denna gång en förförisk Gotlandsvärld befolkad med komplexa gestalter; en värld dit man som läsare gärna återvänder.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.