Annons

Anna Höglund skriver lekfullt och finurligt om att vara liten

Pommes frites, sushiträd och klättrande apor. Anna Höglunds bilderbok ”I mitt lilla hus” är en festlig skapelse där allt är möjligt.
Recension • Publicerad 9 september 2023
Detta är en recension i Borås Tidning. En recension är en subjektiv bedömning av en företeelse eller ett verk.
Bilderbok (från 3 år)

I mitt lilla hus

Text och bild: Anna Höglund

Förlag: Lilla Piratförlaget

Anna Höglund har illustrerat böcker åt bland andra Ulf Stark och Barbro Lindgren, men är också känd för sina egna verk, till exempel böckerna om Mina och Kåre.
Anna Höglund har illustrerat böcker åt bland andra Ulf Stark och Barbro Lindgren, men är också känd för sina egna verk, till exempel böckerna om Mina och Kåre.Foto: Stefan Tell

Ibland är det problematiskt att vara minst. Man får inte alltid följa med de stora syskonen. Man kanske inte kan allt som de äldre kan. Och en del saker man säger tror ingen på. Så är det för Ture i boken ”I mitt lilla hus”.

I den rättframma texten låter Anna Höglund små scener avlösa varandra. Korta konstateranden, ibland något uppgivna, varvas med Tures lustfyllda beskrivningar av hur det är i hans lilla hus och de anhörigas vassa ifrågasättande.

”Underhållande och elegant.”
Annons

Bilderna visar uttrycksfulla figurer och avskalade miljöer, fulla av humor och igenkänning. Varje uppslag har också en flik där en alternativ miljö med bland annat sushiträd och vilda djur finns att upptäcka.

Det är en lekfull skapelse där allt är möjligt, till och med ett faktiskt besök i Tures lilla hus. Underhållande och elegant.

”I mitt lilla hus” av Anna Höglund
”I mitt lilla hus” av Anna Höglund
Jonna FriesSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons