unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Anis Don Demina: ”Jag har en seriös sida också”

Anis Don Demina hade en helt ny show, nya låtar och en turné inbokad efter Melodifestivalen. Det blev inget med det. Nu får boråsarna se vad resten av Sverige får vänta på.
– Man blir nästan ledsen för man blir påmind om vad man saknar så mycket, säger han till BT.
Anis Don Demina pratar avslappnat med kameran under inspelningarna av årets andra Sommartorsdag.
Anis Don Demina pratar avslappnat med kameran under inspelningarna av årets andra Sommartorsdag.
Foto: Johan Valkonen

Spelningen i Borås är den första för Anis Don Demina sedan Melodifestivalen. Att den var efterlängtad döljer han inte, även om det fick bli annorlunda än vad han tänkt sig. Istället för tusentals i publiken fick han nöja sig med omkring 40 personer, men förhoppningsvis tusentals hemma i tv-soffan när spelningen sänds ut.

– Det är kul att få gigga, men det är väldigt annorlunda. Man blir nästan ledsen för man blir påmind om vad man saknar så mycket. Men det var kul och de som var där var taggade och jag hoppas att de som tittar blir taggade, säger Anis Don Demina om Sommartorsdagsinspelningen.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för endast 99 kr! (ord pris 597 kr)

Våren blev inte som den var tänkt för Anis Don Demina. Han har en färdigrepeterad show som han aldrig fått visa, och sedan oktober har han längtat efter att få ge sig ut på turné. Det är lite bittert, medger han när vi satt oss till rätta en våning upp på Kongresshuset, efter att han spelat in sin konsert till årets andra sommartorsdag, som sänds 9 juni för Boråspubliken.

– Vi hade turnébreak under hösten och hela vintern för att vi skulle göra mello. Jag har gjort typ ett gig och vi har repat och preppat för en helt ny show med band. Så man har liksom suttit och väntat på att få åka på turné sen oktober, och så blir det jättetråkigt, säger han.

Någon i publiken filmar en bit av Anis Don Deminas spelning.
Någon i publiken filmar en bit av Anis Don Deminas spelning.
Foto: Johan Valkonen

Istället har han satsat på sig själv. Tränat, ätit nyttigt och inte druckit alkohol, till exempel.

– Man får ju ta tillfället i akt, nu när det inte finns några roliga festivaler och festligheter som ger en anledning att kröka. Då kan jag lika gärna vara nykter, ta hand om mig själv och skriva musik och göra youtubevideos hela dagarna, som jag gör liksom.

Ny musik har det blivit. Fyra nya singlar, plus nya ep:n ”Artist” som släpptes häromveckan. Tonen på skivan är allvarligare än låtarna han deltagit med i Melodifestivalen.

Är det en ny image som jag har missat tidigare?

– Nej, jag tror bara inte att jag har tänkt på det. Jag har ju en seriös sida också och det kommer upp på Youtube ibland. Men vi har bara skrivit det som har känts rätt, vi har inte tänkt att nu ska det låta si eller så, vi har ofta bara gått in i studion och testat oss fram. Men jag är jävligt glad över resultatet, jag tycker att det har blivit så som jag hoppats.

Vad var roligast att sjunga under spelningen?

– ”Naken”. För det är sista låten och den är så jäkla svängig. Och med Timbuktu, han är legend. det är så fett att jag har släppt en låt med honom, det är helt sjukt, jag fattar inte. ”Vem e som oss” är också kul, för det var första gången vi körde den efter Mello och folk verkar kunna den och gilla den.

Och den som lyssnar noga kan höra honom rikta låten särskilt till boråsarna.

– Jag sjöng en jävligt rolig grej, ”som alla shurdas är ni med vem e som Borås”! Där fick jag feeling lite spontant. Så där fick ni en specialare.

Efter att denna intervju gjordes har Anis Don Demina meddelat att han tar en paus från sociala medier. När han kommer tillbaka är inte bestämt, men sedan en vecka är han utloggad och alla uppdateringar görs av hans team.

Anis Don Demina

Vem: Dj och musikproducent och kanske framförallt känd som youtuber med över 450 000 prenumeranter.
Bakgrund: Har deltagit i Melodifestivalen tre gånger, först som saxofonist under Samir och Viktors bidrag ”Shuffla” 2018. 2019 med artisten Zeana, och 2020 med egna låten ”Vem e som oss”. Har under våren släppt fyra nya låtar.
Aktuell: Med nya EP:n ”Artist” samt som årets andra Sommartorsdagsartist. Konserten visas på BT.se samt på storbildskärmar hos Pitchers i Borås klockan 21.00 på torsdagskvällen. Enbart ljud från konserten spelas på Grevens, Oliven och Townhouse.
Håll utkik i spelningen: Konserten blir bara 26 minuter lång, eftersom den från början även skulle innehålla en dj-session.
Årets övriga Sommartorsdagsartister: 2/7 Sabina Ddumba (redan visad), 16/7 Molly Hammar 23/7 Oscar Zia och 30/7 Movits!.

Läs mer

Kultur

Oslokvartett spelade Beethoven – från blekt till dramatiskt

Efter ett halvårs uppehåll gav Kammarmusiken sin första konsert. Recensenten Lars Sjögren var där.

Bilden inifrån: Här gick skotten in genom porten – flera kulhål i glaset

Borås

Bilden inifrån: Här gick skotten in genom porten – flera kulhål i glaset

Uppgifter till BT: Han bor i beskjutna huset ✓ Mopeder sågs lämna platsen

Förlust för BHC: ”Vi straffades”

Sport

Förlust för BHC: ”Vi straffades”

Bara en match kvar innan seriespelet drar igång.

Facket om busstorget: ”Det finns en förhöjd risk”

Borås

Facket om busstorget: ”Det finns en förhöjd risk”

Kommunal och deras medlemmar vittnar om problemen kring Södra torget.

Sofia Gräsberg från Göteborgs Litteraturhus diskuterar Göteborg som litteraturstad.

Kultur

BT sänder live från Bokmässan: Om att vara nybliven författare under en pandemi

Varje år debuterar ett hundratal skönlitterära författare. Men hur är det att bokdebutera ett så märkligt år som 2020?

Efter fotbollsbråket – boråsare dömd för olaga hot

Sport

Efter fotbollsbråket – boråsare dömd för olaga hot

Division VI–spelaren döms till dagsböter.