Annons

Amazon lanserar streamingtjänst för dataspel

Amazon utmanar Microsoft och Google genom att lansera sin egen streamingtjänst för spel.
Tjänsten – Luna – kommer att fungera på tv-apparater, telefoner och PC-datorer, men det är oklart när den blir tillgänglig i Sverige.
Spel • Publicerad 25 september 2020
Bland spelen som kommer att erbjudas finns flera titlar från spelserien "Assassin’s Creed", på bilden syns spelet "Assassin's creed Valhalla". Pressbild.
Bland spelen som kommer att erbjudas finns flera titlar från spelserien "Assassin’s Creed", på bilden syns spelet "Assassin's creed Valhalla". Pressbild.Foto: Ubisoft

Amazon är det senaste stora teknikbolaget som lanserar en egen streamingtjänst för dataspel, som innebär att användare kan spela olika spel mot en fast månadskostnad utan att köpa spelen, skriver The Wrap.

Microsoft är marknadsledande med sin tjänst Game Pass, Google lanserade i fjol sin tjänst Stadia, och nu är det alltså Amazons tur att presentera sin kommande tjänst Luna, som ska lanseras under den kommande veckan, skriver sajten.

Annons

Till en början ska den endast vara tillgänglig för användare som bjuds in för att testa den. Luna ska fungera på standardutrustade tv-apparater, mobiltelefoner och PC-datorer, men dock inte på tv-spelsenheter.

Bland spelen som kommer att erbjudas finns flera titlar från spelserien "Assassin’s Creed", enligt The Wrap.

Amazon planerar även att ta fram en egen spelkontroll som ska fungera med alla enheter och Amazons röststyrda tjänst Alexa.

Luna kommer att kosta sex dollar i månaden, motsvarande runt 55 kronor, men det är ännu oklart när och om den kommer till Sverige.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons