Annons

Amat Levin prisas för "Svart historia"

Kultur • Publicerad 16 augusti 2023
Amat Levin. Arkivbild.
Amat Levin. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Amat Levin får Natur & Kulturs populärvetenskapliga pris för sitt projekt "Svart historia". Levin får priset på 250 000 kronor för att han lyfter "det universella och världsomspännande i den svarta historien", som en del av juryns motivering lyder.

"Vi är väldigt glada att kunna tilldela Natur & Kulturs populärvetenskapliga pris till Amat Levin, som vidgar våra vyer och ger oss nya perspektiv på den svarta historien" säger bokförlagets vd Per Almgren i ett pressmeddelande.

Journalisten Amat Levin debuterade som författare 2020 med "Slumpens barn". Med Instagramkontot "@svarthistoria" och i podden med samma namn folkbildar han om den afrikanska kontinenten och ländernas historia. Boken "Svart historia" nominerades till Augustpriset i kategorin facklitteratur i fjol.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons