Kultur

Alme har hittat sitt språk

Kultur Artikeln publicerades

Joel Alme

Genre: Pop

Album: Bort bort bort

Bolag: Razzia/SME

På ”Bort bort bort” följer Joel Alme upp låtskrivandet på svenska, som ju inleddes i och med föregångaren ”Flyktligan” från 2015. Nu, liksom då, gör han det med utgångspunkt i det personliga och med ett berättande som är enkelt och poetiskt. Där har han sitt språk, och i balansgången hittar han en väg undan det onödigt konstruerade.

Men ärligheten hörs även i musiken och tillsammans med producenten Mattias Glavå fångar Alme upp en råhet som är ömsom känslig och ömsom yvig. Skallrande gitarrkomp möter stråkar och souliga rytmer, och upplägget passar den ofta statiska låtstrukturen fint.

Bästa spår: ”Kronan”, ”Lätta steg”, ”Jag kommer inte undan”.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.