GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Alla borde läsa Jenny Jägerfelds ”Min storslagna död”

Tycker du om roliga böcker som ändå har en seriös handling? I så fall är den här boken något för dig, tycker juniorrecensent Tilia Thorell,13 år.
Bokrecension • Publicerad 5 juni 2021
Detta är en recension i Borås Tidning. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Jenny Jägerfeld är aktuell med nya romanen "Min storslagna död". Boken utgör andra delen i hennes Skärblackatriologi, där första delen "Mitt storslagna liv" Augustnominerades.
Jenny Jägerfeld är aktuell med nya romanen "Min storslagna död". Boken utgör andra delen i hennes Skärblackatriologi, där första delen "Mitt storslagna liv" Augustnominerades.Foto: Carl-Olof Zimmerman/TT
Barn-och ungdomsbok, från 9 år

Min storslagna död

Författare: Jenny Jägerfeld

Förlag: Rabén&Sjögren

Sigge har börjat i en ny skola och har för första gången fått riktiga vänner. Han blir till och med erbjuden en plats i de populära tvillingarna Sixten och Karl-Johans hiphopgrupp. De ska uppträda på skolans julshow, men det finns ett stort problem. De har inga låtar, och tvillingarna är inte intresserade av att vare sig skriva låtar eller repa. Sigge är säker på att han kommer dö av skam på scenen.

Tycker du om roliga böcker som ändå har en seriös handling? I så fall är den här boken något för dig! Den blandar vanliga saker som kärlek och kompisproblem med humor. Till exempel så har Sigges mormor en uppstoppad zebra i hallen. ”Min storslagna död” är andra delen i en trilogi, och det är bra att ha läst ettan först. Jag tror att många kan gilla den eftersom de flesta kan relatera till handlingen. Alla borde läsa den, jag kommer inte på något som är dåligt!

Tilia Thorell
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.