Annons

Akademien delar ut Doblougska priset

Litteraturpris • Publicerad 1 juni 2020
Svenska Akademin delar ut Doblougska priset.
Svenska Akademin delar ut Doblougska priset.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Årets svenska pristagare av Doblougska priset är Lars Andersson och Peter Handberg, uppger Svenska Akademien i ett pressmeddelande. Lars Andersson är författare, född 1954 och bosatt i Sunne. Han debuterade 1974 med romanen "Brandlyra" och har sedan dess skrivit ett trettiotal böcker, såväl romaner som essäer och reportage. Peter Handberg är författare och översättare, född 1956 och bosatt i Stockholm. Han debuterade 1988 med boken "Från slutna rum. Berättelser från Berlin" och har sedan dess givit ut ytterligare tolv böcker.

Prissumman på 200 000 kronor var från Stiftelsen Doblougska fonden utdelas "för understödjande av svensk och norsk skönlitteratur samt litteraturhistorisk forskning”. Den norska delen av priset har tilldelats Carl Frode Tiller och Nils Christian Moe-Repstad.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons