Annons

Adlad före rollen som prins Charles

Nöje • Publicerad 13 juni 2021
Jonathan Pryce hedars av den brittiska drottningen. Arkivbild.
Jonathan Pryce hedars av den brittiska drottningen. Arkivbild.Foto: John Locher

Den brittiske skådespelaren Jonathan Pryce, som i de två kommande och sista säsongerna av "The crown" ska spela prins Charles, adlas av den brittiska drottningen, uppger BBC. Pryce har en 50-årig karriär bakom sig och blev så sent som i fjol Oscarsnominerad för sin roll som kardinal Bergoglio i filmen "The two popes". Han kan också ses som High Sparrow i den femte och sjätte säsongen av "Game of thrones".

– Att Storbritannien fortsätter att hedra dem som arbetar med kultur är ett erkännande av det stora bidrag som konstnärer gör till hur vi lever våra liv, säger Pryce i ett uttalande.

Bland de övriga som hedras finns Prue Leith, som varit domare i det brittiska bakningsprogrammet "Great British bake off" men också rådgivare åt Boris Johnsons regering i frågor som handlar om sjukhusmat. Även Arlene Phillips, koreograf och tidigare domare i tv-programmet "Strictly come dancing", den brittiska motsvarigheten till svenska "Let's dance", kommer att få titulera sig "dame".

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons