Annons

Absolut Fashion-utställning ställs in

Kultur • Publicerad 16 april 2023
När "Fashion Cocktail" visades på Spritmuseet i Stockholm 2021 rymde utställningen bland annat accessoarer av Tom Ford för Gucci. Pressbild.
När "Fashion Cocktail" visades på Spritmuseet i Stockholm 2021 rymde utställningen bland annat accessoarer av Tom Ford för Gucci. Pressbild.Foto: Jonas Lindström

Regionmuseet i Kristianstad ställer in sommarens utställning "Fashion Cocktail" med kläder och modebilder ur Absolut Fashions samlingar, uppger Sveriges Radio P4 Kristianstad. Museichefen Henrik Borg uppger att utställningen inte längre är möjlig sedan det framkommit att Absolut Vodkas franska ägare Pernod Ricard återupptagit exporten till Ryssland.

– Vi vill inte förknippas med överträdelser mot sanktioner mot Ryssland, vi vill stå på Ukrainas sida, säger museichefen Henrik Borg till radion.

Annons

Absolut Vodka tillverkas på en fabrik i Åhus, och utställningen på Regionmuseet skulle ha kopplats till spannmålsproduktionen och sprittillverkningen i östra Skåne.

– - Det är otroligt tråkigt att Ricard har valt att gå vidare på det här spåret, säger Henrik Borg.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons