Annons

Över två miljoner för Kurt Cobains självporträtt

"Såld för 281 250 dollar!" Så skrev auktionsfirman Julien's Auctions i lördags i ett .
Musik • Publicerad 16 juni 2021
Kurt Cobains självporträtt klubbades för 281|250 dollar eller omkring 2,34 miljoner kronor hos Julien's Auctions.
Kurt Cobains självporträtt klubbades för 281|250 dollar eller omkring 2,34 miljoner kronor hos Julien's Auctions.Foto: Julien's Auctions/TT

Det som klubbats för 281 250 dollar, eller 2,3 miljoner kronor, är ett självporträtt av Nirvanas frontman Kurt Cobain med en gitarr. På dess vänstra sida har han signerat med "Kurdt Kobain Rock Star", och på höger sida har han skrivit: "Jag vet inte hur man spelar och jag bryr mig inte ett dugg!".

Fotografen Jacque Chong fick självporträttet av Kurt Cobain när det ikoniska grungebandet gjorde pr för sitt album "Nevermind" i Singapore 1992.

Annons

"Du måste komma ihåg vad som var populärt på den tiden. Det var Wilson Phillips, det var Mariah Carey och jävla Bon Jovi. Det var inte band som vi. Så det verkade totalt osannolikt att vi någonsin ens skulle komma nära en sådan framgång", säger bandets tidigare trummis Dave Grohl i en intervju som gjordes i samband med albumets 30-årsjubileum.

"Nevermind", som släpptes i september 1991, har sålt i mer än 30 miljoner exemplar.

Kurt Cobain begick självmord 1994 när han var 27 år gammal.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons